Пернишки прокурор поема кмета на Трън

Пернишки прокурор поема кмета на Трън | StandartNews.com

Цацаров разпореди разследване от друг регион след намесата на Борисов

Разследването за прегазено от кмета на Трън дете, по което разследващ полицай реши, че виновно е детето, а не градоначалникът Станислав Николов, е иззето от МВР и е възложено на прокуратурата в Перник. Това става по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, който вчера се е запознал подробно с фактите по делото. Ден по-рано премиерът Бойко Борисов призова от фейсбук профила си разследването за пострадалото 6-годишно дете в Трън да продължи и да се води обективно. "Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани", написа премиерът в социалната мрежа.

Случаят е от 13 ноември м.г., когато 6-годишният Ивайло отивал на училище. При опит да мине зад училищния автобус момчето било прегазено от джипа на кмета Станислав Николов, който по същото време водел своя син на училище. Делото е било докладвано три пъти на районната прокурорка на Трън Бисерка Милушева, която давала допълнителни писмени указания за продължаване събирането на доказателства, като указвала провеждане на разпити на свидетели и назначаване на допълнителни експертизи. На 12 юли досъдебното производство е изпратено от разследващия полицай на прокурор Милушева с писмено мнение за прекратяване на наказателното производство, тъй като считал, че деянието не е престъпление.

По разпореждане на прокурор Милушева на 15 юли е бил проведен допълнителен разпит на очевидец на инцидента, от който се установило, че му е оказван натиск и е заплашван да не дава достоверни показания. Така е излязло, че не кметът с джипа, а детето само се е блъснало в него. Разпореждането на главния прокурор за продължаване на делото в Перник е за да се избегне каквото и да е съмнение в обективността и безпристрастността на разследването, уточниха от държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай