Пълен обрат с пернишкия прокурор. Новото решение

Софийската апелативна прокуратура обяви нещо голямо

Пълен обрат с пернишкия прокурор. Новото решение | StandartNews.com

Пълен обрат с пернишкия прокурор Бисер Михайлов, който бе задържан за побой над жена му.

Точно три седмици, след като бе задържан за нанасяне на средна телесна повреда на съпругата си Биляна, Софийската апелативна прокуратура прецени, че липсват данни обвинителят от Перник да е извършил престъпление.

 

Изненадващата новина бе потвърдена от държавното обвинение, както и от защитника на Михайлов Любомир Таков, съобщава "Телеграф".

Припомняме, че съпругата Биляна, която бе приета със сериозни наранявания в болница, каза, че не е била бита, просто паднала и не помнела.

Адвокатът коментира, че поведението на Софийската апелативна прокуратура е стъпка в правилната посока към манифестираното желание от новото ръководство на ПРБ институцията да се самопочисти от лоши практики и да си възвърне позагубеното обществено доверие

Любомир Таков отказа да коментира предстоящото в понеделник заседание на Окръжения съд Кюстендил по мярката за неотклонение на сина на Бисер Михайлов - Васил, който бе задържан с определение на съда в Дупница за закани срещу бившата си приятелка Боряна.

По мнението на юриста, поведението на внеслия искането за задържане под стажа на Васил Михайлов прокурор, а и на Дупнишкия районен съд, който го е уважил, е в пpoтивopeчиe c пpактикaтa нa Eвpoпeйския cъд пo пpaвaтa нa чoвeка и гpaничи пo-скоpo cъc cъдeбeн пpoизвoл, oткoлкoтo c oбeзпeчaвaнe нa цeлитe, за които се налагат мерките за неотклонение.

Според дупнишката съдийка Маргарита Алексиева всяка друга мярка различна от „задържане под стража“ по отношение на Васил Михайлов е опасна за обществото, тъй като не е изключено той да извърши нови престъпления. Делата срещу прокурорския син се гледат от съдилища в цялата страна, тъй като магистратите от Перник си направиха отводи заради баща му Бисер Михайлов, който е техен колега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Иванка
преди 5 месеца

Дай Боже и Господ после така да Отсъди?!

Откажи
Джомни
преди 5 месеца

Ха,ха,ха нищо ново.Във България не може да се очаква друго.

Откажи
Чано
преди 5 месеца

Браво ! Този произвол на прокуратурата и полицията трябва да спре .

Откажи