Откриха мъжа с джипа, блъскал кола с бебе

39-годишен карал G-класата, която нарочно удари два пъти малък ситроен на кръстовище

Откриха мъжа с джипа, блъскал кола с бебе | StandartNews.com

Установена е самоличността на агресора с джип Мерцедес G класа, който преди седмица нарочно блокира движението на столичното кръстовище на бул. "Цар Освободител" и ул. "Г.С.Раковски" и после два пъти блъсна спрял пред него малък „Ситроен“. Това е мъж на 39 години.

Оказа се, че докато е блъскал нарочно колата, в нея освен жена, е било и нейното 10-месечно бебе, разкриха от прокуратурата. След първия удар от ситроена изскочи майката на бебето.

На 26.08.2020 г. Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност шофьора на джипа Н. Р. Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Той е обвинен, че на 19.08.2020 г., около 15,30 часа, в гр. София, на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Георги С. Раковски“, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието се отличава с изключителна дързост и е извършено при управление на моторно превозно средство.

Обвиняемият шофирал джип "Мерцедес"  G 63, когато без каквато и да е причина, ударил последователно два пъти спрял в дясно на пътя лек автомобил "Ситроен"  С1, докато в него се е намирала Е. Т. и малолетното ѝ дете - на 10 месеца.

Деянието е извършено на централно столично кръстовище. В хода на разследването са установени и разпитани свидетели – очевидци. Иззети са записи от охранителни камери в района на местопроизшествието, приобщен е и запис, излъчен в ефира на национална телевизия. Направени са разпознавания.

Автомобилът, с който е извършено деянието, е регистриран като собственост на фирма „С.Р.“ ООД, като към момента е обявен за общодържавно издирване. За извършеното от обвиняемия Н. Р. престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години, пише блиц.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя на 26.08.2020 г. прокурор при СРП е постановил задържане на Н. Р. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай