Осъдиха на осем месеца затвор при строг режим пиян шофьор 

Осъдиха на осем месеца затвор при строг режим пиян шофьор  | StandartNews.com

На осем месеца лишаване от свобода при строг режим е осъден Емил Стоянов на 44 г. от Кърджали за шофиране на моторно превозно средство след употреба на алкохол в условията на повторност. Престъплението е по чл. 343б ал. 2 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. Делото е приключило в едно заседание по съкратеното съдебно следствие, като Стоянов е признал вината си и фактите по обвинителния акт. Присъдата е постановена 37 часа след извършване на деянието, водачът е с отнета книжка за 19 месеца и наложена глоба от 500 лева. От Апелативна прокуратура уточняват, че на 23 декември т. г. Районна прокуратура Кърджали е внесла обвинителен акт срещу Емил Стоянов и той е осъден същия ден.Стоянов ще изтърпи и две предходни условни присъди с общ размер от една година и половина лишаване от свобода при строг режим, защото е извършил настоящото деяние в изпитателния срок.

Последното нарушение на Емил Стоянов е на 22 декември т. г. Към 2 часа през нощта кърджалиецът се движел с автомобил Мерцедес С 250 по бул. „Христо Ботев" в областния град и бил спрян за проверка от полицейски патрул. На място му е извършен тест за алкохол с „Алкотест-дрегер" и е взета кръвна проба. Установено е, че Стоянов е шофирал с 1,9 промила алкохол в кръвта. „През 2009 г. той е осъждан и за шофиране в нетрезво състояние, но не е реабилитиран заради последвалите присъди", обясни Гергана Колева, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура Кърджали.

За периода 2012 - 2014 г. Емил Стоянов е осъждан съответно за държане на цигари без бандерол, прокарване в обръщение на неистински парични знаци и ползване на подправен официален удостоверителен знак – винетка. За тези престъпления е бил наказан с условни присъди между една година до една година и половина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай