Осъдиха касиерка, присвоила 15 хиляди лева чрез измама

Осъдиха касиерка, присвоила 15 хиляди лева чрез измама | StandartNews.com

Касиерка, присвоила почти 15 хиляди лева чрез измама с пенсионерски карти за градския транспорт в Пловдив, е осъдена, съобщи Районната прокуратура в града под тепетата.

На 8 септември 2015 г. Районен съд-Пловдив е признал за виновна Н.П., касиерка във фирма за автобусни превози в градския транспорт в Пловдив, и е наложил наказание от 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок. Тя е лишена от право да заема материално-отчетническа длъжност за 4 г. Н.П. е осъдена по обвинение, че за периода от септември 2010 г. до 14 октомври 2011 г. като длъжностно лице – касиер във фирма в Пловдив, в условията на продължавано престъпление, е присвоила 14 834 лева.

Н.П. е работила в едно от бюрата на фирмата за продажба на карти за градския транспорт в жр „Тракия" в Пловдив. Там издавали карти на пенсионери, които след представяне на документи получавали правото да пътуват с намаление. Според обвинителния акт, когато лицето се явявало да получи карта, вместо да му издаде нова, Н.П. поставяла лепенка с нова дата на мястото, където е отразен изтеклия срок за валидност, след което връщала документа, вместо да издаде нова абонамента карта на съответното лице. Вместо да отчете парите, получени за всяка карта, в касата на фирмата превозвач, тя ги присвоявала за собствени цели. По този начин са били издадени карти на 702 лица.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в Окръжен съд-Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай