Осъдиха бременските сутеньори

Осъдиха бременските сутеньори | StandartNews.com

Плевен. Членове на ромския клан Беркови от Плевенско бяха осъдени за трафик на хора едновременно у нас и в Германия. Групата им бе разкрита преди 2 г. при съвместна акция на бременската и плевенската прокуратура, при която бе разбита мрежа за експлоатация на българки с участие на петима нашенци и един албанец.

В Бремен босът на фамилията Божидар Берков бе осъден на 4 г. затвор. Той е признат за виновен и за малтретиране на жертвите, които са поне десетина. Жена му Райна ще лежи 3 г. в германски затвор. Дъщеря им Марина е с условна присъда.

В Плевен другата дъщеря на Беркови – Юлияна, и зетят Ивайло Ячков сключиха споразумение. За трафик на хора Ячков получава 1,9 г. затвор при строг режим и 6 000 лв. глоба, присъединено му е наказание от 10 месеца затвор по друго дело. Юлияна, която тогава била бременна, е осъдена на 2,5 г. условно и 5 000 глоба. За пране на пари двамата получават отделни присъди. Юлияна добавя още 2 г. и половина условно, а мъжът й – година и половина затвор при строг режим. Предстои съдът допълнително да уточни размера на наказанията. Съпрузите са осъдени да платят втора глоба от по 8 000 лв.

Сутеньорите лъгали момичетата, че в Германия ще й намерят работа, но там ги принуждавали да проституират. Жертвите на трафика са държани в мизерни условия, прибирали им всички заработени пари. Изкарвали между 200 и 1 000 евро на ден. Беркови накупили и обзавели луксозни имоти, карали маркови коли и се кичели със злато, споделиха от прокуратурата в Плевен. Проститутките се оплакали, защото ги ограбвали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай