Очаквано: Убиецът от Сотиря остава в ареста

Резултатите от ДНК-пробите доказват, че той е извършител на тежките престъпления

Очаквано: Убиецът от Сотиря остава в ареста | StandartNews.com

Сливенският окръжен съд е взел най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия за убийството на 7-годишната Кристи Георгиева Мартин Трифонов. Това съобщи окръжния прокурор на Сливен Мартин Данчев, цитиран от Блиц.

Заседанието е изнесено, но се провежда при закрити врати в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където обвиняемият бе настанен след задържането му.

Кристи Георгиева от сливенското с. Сотиря бе намерена от близките си недалеч от дома си. Детето бе в безпомощно състояние, със счупени ребра, множество разкъсвания, тежка черепна травма. По-късно момиченцето издъхна в болницата в Сливен.

Говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова съобщи, че тежката травма на главата е била несъвместима с живота и е станала причина за смъртта на детето. Няма никакви данни за проявена небрежност от страна на медицинския екип, който е транспортирал нараненото момиченце до болницата.

Мартин Трифонов е постъпил в болницата с две огнестрелни рани в единия крак и фрактура на другия, получени по време на преследването му. Опериран е.

Състоянието му е стабилно, няма опасност за живота. Пред служебния адвокат той направил пълни самопризнания за престъпленията спрямо Кристин, за които ще носи наказателна отговорност: убийство на малолетно лице, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за жертвата, изнасилване и блудство.

Трифонов заявил, че не е познавал детето. Опитал да оправдае гнусното си деяние с това, че бил употребил алкохол. Преди задържането му, от МВР подчертаха, че лицето не употребява наркотици, алкохол, има слабост към енергийните напитки.

Резултатите от взетите ДНК-проби категорично доказват, че той е извършител на тежките престъпления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай