Обрат с Тротинетката! Възмездие заради унизителния клип

Четирима отиват на съд

Обрат с Тротинетката! Възмездие заради унизителния клип | StandartNews.com

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Даниел Йорданов - Емили Тротинетката, Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Стоян Карапатанов.

Те са предадени на съд за това, че на трети април в пловдивски мол снимаха видеоклип, на който се вижда как водят младеж на каишка като куче. По-късно стана ясно, че момчето е със специални образователни потребности.Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Прокуратурата разкри и детайли от разследването на скандалното видео, което бе публикувано в социалните мрежи.

Куката, Чеченеца и Карапатанов били приятели. Първите двама живеели в Пловдив, били безработни и основно се занимавали със заснемането на кратки видеоклипове, които споделяли в социалните мрежи. По този начин постепенно добили популярност, най-вече сред подрастващите. Стоян Карапатановживеел в пловдивско село и помагал в организирането и заснемането на видеоклипове, като в част от тях участвал с периферни роли, посочват прокурорите.

Емили - Тротинетката също бил активен в социалните мрежи и различни интернет платформи за споделяне на видеоклипове. Той се самоопределя като жена и бил популярен с това, че в част от клиповете управлявал тротинетка.

В началото на април 2023 г. четиримата решили да заснемат скандален видеоклип, който впоследствие да споделят в социалните мрежи и да станат още по-известни. Пострадалото момче било колега на Стоян Карапатанов. По характер бил наивен, срамежлив, стеснителен и лесно манипулируем. Той познавал Куката и Чеченеца и ги смятал за известни. Младежът първоначално отказвал да участва в новия клип, но тъй като бил лесно манипулируем и наивен, успели да го убедят да се включи в снимките, за да стане известен.  

На 3 април 2023 г., около 20 ч., четиримата обвиняеми се намирали на публично място - в търговски център в Пловдив, където имало много хора. По предварително обсъден сценарий те започнали да снимат клипа, като развеждали пострадалия с колан, вързан в областта на шията му, а той лазел на коленете си и имитирал движенията на куче. Същевременно му давали команди да сяда, да подава лапа, да лае. Хвърляли на земята празна чаша, която трябвало да занесе на всеки от тях. Ролите им били разпределени – Емили Тротинетката бил „господар“ и държал каишката, а Куката и Чеченеца давали команди.

Поведението им възмутило множеството граждани, които били по това време в търговския център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай