Нова версия за убийството на Алекс в Поморие

Нова версия за убийството на Алекс в Поморие | StandartNews.com

Нова и шокираща версия за убийството на 8-годишната Алекс разказа в съда майката на подсъдимата Атанаска - Светла Димитрова. Според нея млад мъж на име Антон Петров, с прякор Тъпака, е истинският убиец на момиченцето. Въпросният човек е бил няколко пъти в квартирата на Атанаска в злополучната нощ. Момиченцето е убито навън и е донесено мъртво в таванската стая, твърди Светла Димитрова. Дъщеря й Атанаска пък била пребита и изнасилена от килъра, който я заплашил да мълчи. В противен случай се заканил да избие всичките й роднини. Затова Атанаска поела вината и се обявила сама за убийца. Светла Димитрова втрещи съда, като извади снимка на млад тъмнокос мъж на видима възраст около 30 г. и обяви, че всъщност това е истинският убиец. Още вчера майката на Атанаска се закани, че ще разкрие шокиращи факти около убийството на детето. Тя беше призована като свидетел и разказа всичко, което знае за случая, с уговорката, че го е чула от дъщеря си. "Много трудно я накарахме да проговори. Когато я попитах защо не каже на полицията какво се е случило, дъщеря ми отговори, че много се страхува за децата на сестра си Северина. Беше много изплашена и казваше, че не знае какво точно се е случило", разказа Светлана.
На 10 април, когато изчезна малката Алекс, Атанаска лежала в квартирата си болна от грип. В около 17 часа някой потропал на вратата й. Помислила, че майка й и сестра й Северина идват, за да я видят. Но вместо тях на прага стояло момиченцето на съседите, заедно с непознат мъж. Той я изблъскал грубо и я затворил в банята, като й наредил да не излиза. После двамата с детето останали в таванската й стая. Атанаска чула непознатият да разпитва малката Алекс за имоти в Свети Влас. После детето показало тетрадките и учебниците си и се похвалило колко е напреднало с материала в училище. През това време майката на Алекс й се обадила да провери къде е, а

детето излъгало, че си играе

на площадката. Малко след това двамата с мъжа са тръгнали. Известно време след случката Атанаска установила, че детето е забравило телефона си. Майката на детето отново се е обадила и двете провели кратък разговор. Мъжът, назован като Антон Петров, се върнал пак в около 20 ч вечерта и започнал да крещи, след като разбрал, че Атанаска е говорила от телефона на детето. Изпратил я да му купи цигари, а след като се е върнала, се извинил за поведението си и си тръгнал.

Непознатият гост посетил за трети път Атанаска след 1 часа след полунощ, като носел на ръце мъртвата Алекс с торба на главата. Изблъскал пак Атанаска в банята и сложил трупа на пода. Тя видяла как мъжът нахлупва втора торба на главата на детето. Взел тиксо и го увил около врата на детето, но преди това го залепил за ръцете на Атанаска.

Малко преди разсъмване мъжът изнесъл тялото на детето от таванската стая. Оттам нататък Атанаска не знаела нищо, твърди майка. Разказала, че на терасата на таванското помещение е имало тоалетна хартия с ДНК от семенна течност на убиеца. При огледа през лятото обаче се оказало, че я няма. Светла заяви още, че ръцете на Антон миришели странно, с което намекна, че той е използвал течност, с която да заличи всички свои следи.
За съществуването на Антон Петров потвърди и сестрата на подсъдимата Северина. Тя също даде показания и разказа пред съда, че въпросният мъж й писал съобщения в социалната мрежа. Заплашвал я да внимава какво говори, защото

някой може да й зашие устата

Освен това я заплашил, че докато шофира "Яриса" си, може да я блъсне камион. Тя предоставила разпечатка в прокуратурата, но нямала данни дали по жалбата й се работи. Малко по-късно профилът на мистериозния Антон Петров бил изтрит.

Северина разказа още, че приближен на Митьо Очите се свързал със сестра й преди убийството с оферта тя да стане "муле". След като Атанаска отказала, той остригал косата й.
От прокуратурата са категорични, че са проверявали дълго версията за убиеца Антон Петров, но не открили никаква следа от него. Според разследващите, такъв човек не съществува, а профилът във фейсбук е бил фалшив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай