Напрежение. Бившият шеф на "Кинтекс" скочи на Нинова

Александър Михайлов от 2-3 месеца води спор на принципна основа с лидера на БСП

Напрежение. Бившият шеф на "Кинтекс" скочи на Нинова | StandartNews.com

Бившият директор на "Кинтекс" Александър Михайлов заяви, че соцлидерката и бивша икономическа министърка Корнелия Нинова го съди, само и само той да не може да стане служебен министър и да ревизира работата й в Министерството на икономиката. Михайлов коментира, че вицепремиерката е завела ново дело срещу него в последния с работен ден в правителството - понеделник, най-вероятно заради появилите се миналата седмица в някои медии "предположения - спекулации", че той ще е служебен министър на икономиката и индустрията, пише dir.bg. 

Миналия петък пък соцлидерката, в последните си часове като министър, сменила ръководството на предприятието от оръжейния комплекс НИТИ-Казанлък, като назначила за негов шеф местен лидер на БСП.

"Вероятно Корнелия Нинова, уплашена да не би аз да заема този пост и да осветля пред обществото какво е правила през последните 6 месеца, е дала инструкции за спешно ново дело срещу мен, за да ме злепостави. В резултат в понеделник - последният ѝ ден като министър, бе заведено поредното измислено дело срещу мен. Този път за уронване репутацията на "Кинтекс", написа Михайлов в профила си във Фейсбук.

"Корнелия Нинова публично призна, че от страх да не стана служебен министър и да я ревизирам, са заведени 2 дела срещу мен. Загубени са над 70 хил. лв. за тях и никой няма да ѝ търси отговорност за това", допълва уволненият от Нинова мениджър.

"Истинската причина за делата срещу мен обаче бе призната от самата Нинова в изявлението й при сдаването на властта на служебния министър. Тя директно призна за страха си да не заема длъжност, която ми позволява да изобличавам лъжите и делата ѝ.

Водена от желанието си да ме "удари" тежко, тя всеки път изпраща до медиите гръмки съобщения за измислени мои провинения в "Кинтекс" и точно с тези свои действия тя уврежда престижа на дружеството", пише Михайлов.

Той припомни, че от 2-3 месеца води спор на принципна основа с Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай