Мощна атака от Гешев! Посочи кой иска да го срине

Даже каза и колко струва всичко това

Мощна атака от Гешев! Посочи кой иска да го срине | StandartNews.com

Мафия, олигарси и политици се сплотяват, с цел да унищожат прокуратурата, ще остана на поста си и ще дочакам тези хора да влязат в пандиза. Това съобщи пред БГНЕС основният прокурор Иван Гешев във връзка на формираното досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, чиято цел е дискредитиране и премахване на висши магистрати и служители на реда.

Според изявления в медиите подсъдимият за банкрута на КТБ Цветан Василев е платил 350 000 $ на американски лобист, с цел да издейства санкционирането на основния прокурор Иван Гешев по световния закон „ Магнитски “.

„Обиден съм, тъй като българският основен прокурор е оценен толкоз на ниска цена. Не са останали очевидно доста от парите на вложителите в банка КТБ. Ако би трябвало отвън шегата да кажа, това не ме учудва. Видяхте връзката сред търсения от Интерпол румънец - Овидиу Семенеску, подсъдимия Цветан Василев, на осъждания, а в този момент обвинен и арестуван, Дилиян Георгиев, на престъпния престиж „ Къро “, на журналиста Димитър Стоянов от уеб страницата BIRD, споменаването на Бобокови, на партии и кой ли още не. Това е най-малкото, което очевидно вършат “, съобщи основният прокурор.

„Мафия, олигарси и политици се сплотяват и вършат всичко допустимо да дискредитират магистрати, с цел да унищожат институцията прокуратура. Успяха да закрият съда „ Антимафия “ (Специализирания углавен съд – бел.ред.). Като това стана под знамето на „ правосъдна промяна “. Реформата им е съсипия и успех на мафията, като цената за това заплаща народът.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Цецо от Белград платил $350 000, за да включат Гешев в "Магнитски"

Обществото е първата жертва на триумфално завръщащата се престъпност. Саморазправата излезе на улицата, трафикантите и измамниците възобновиха закононарушенията си. Достатъчно е да забележим какво се случи на пътищата и автомагистралите. Това е картината на превзетата от мафията страна. Сега имат други цели “, акцентира Иван Гешев.

Той съобщи, че работи и ще продължи да работи и отсега нататък в полза на хората, тъй като това е неговата специалност. „Водя се от закона и от публичния интерес. Ще остана на поста си и ще дочакам деня, когато след влезнали

в действие присъди тези хора, поради които българите живеят в бедност, ще влязат в пандиза. Иначе тази покруса, наречена Преход, ще продължи. Дължим това на децата си “, добави основният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай