Понеделник,

Министър запали ефира! Кой цар вкара в студиото

От: Редактор -
2580
Министър запали ефира! Кой цар вкара в студиото
A
A
A

Доста екзотично сравнение бе дадено за поведението на Иван Гешев на вчерашната пресконференция, когато той скъса демонстративно оставката си.

Правосъдният министър в правителството на НДСВ в периода 2001 - 2005 година Антон Станков сравни по Нова Нюз демонстрацията пред медиите с начина, по който цар Иван Асен II побива на копие договора на копие при победната битка при Клокотница срещу армията на Теодор Комнин.

“Няма вече договор”, коментира Станков, като от думите му стана ясно, че споразумениуето, за което говори е било между Гешев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира, че скандалът в прокуратурата е започнал не след атентата срещу колата на главния прокурор, а от това, че Борисов е решил да стане депутат.

“Депутатът има ли имунитет? Явно си е направил изводи от ареста миналата година”, коментира бившият правосъден министър, който сега е адвокат. Според Антон Станков, такова “чудо” като това, което виждаме сега на върха на съдебната власт, не е имало в новата история на България.

“Това, което става в прокуратурата е знак за разместване на политическите пластове. Ще има нова политическа разстановка”, прогнозира Антон Станков. Той обаче не навлезе в подробности какви промени очаква в политическата обстановка.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com