Ленински плам! Как Крум Зарков нападна Гешев

Какво каза служебният правосъден министър

Ленински плам! Как Крум Зарков нападна Гешев | StandartNews.com

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков заяви, че продължава да иска оставката на главния прокурор, но не намира основания да започне процедура за отстраняването на Иван Гешев от поста заради последните му изяви.

Зарков коментира и връщането на хартиената бюлетина, което според него е "грешка".

Преди дни в интервю за Би Ти Ви Иван Гешев каза, че оставката му се иска от наследниците на номенклатурата и репресивния режим. Като такъв посочи персонално лидера на "Да, България" Христо Иванов. Освен това заяви, че не харесва партиите, които не искат да се срещнат с него, визирайки коалицията "Демократична България" и "Продължаваме промяната".

Упрек за политическите му медийни изяви, както и за това, че говори за добри и лоши олигарси, отправиха по време на срещата си с Гешев в началото на седмицата и депутати от БСП и обявиха, че продължават да настояват за оставката му:

"Аз също съм я искал и продължавам да я искам, както искат и другите политически лица заради цялото му поведение, заради това, че го намираме за неприемливо" - коментира днес Крум Зарков, който е член на БСП и критик на настоящото ръководство на партията.

"Не съм дошъл тук, за да правя фойерверки. Не приемам това негово поведение, не приемам комуникационната стратегия, която той си е избрал, не мисля, че е редно той непрекъснато и целенасочено да се поставя в центъра на политическия живот, а след това да се оплаква от това. Но това не са основания за търсене на дисциплинарна отговорност или за търсене на отговорност на главния прокурор."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай