Кървавия Мерт обжалва присъдата си от 30 г.

Кървавия Мерт обжалва присъдата си от 30 г.  | StandartNews.com

На 7 юни Върховният касационен съд ще гледа делото за двойното убийство в Джебел по жалба на осъдения на 30 години затвор Мерт Мехмед.

На 22 април 2014 г. 18-годишният тогава ученик насече с брадва 24-годишната Дейлян Юсуф и 8-годишната й дъщеричка Джейда в Джебел. Двойният убиец обжалва присъдата на окръжния съд в Кърджали, която беше потвърдена и от апелативните съдии в Пловдив.

Кървавия Мерт, както се прочу убиецът, смята, че му е наложено прекалено тежко наказание за извършеното от него престъпление. Той беше задържан часове след като труповете на майката и детето бяха открити в апартамент в центъра на Джебел. Пред разследващите полицаи Мерт направи пълни самопризнания. Двойният убиец се призна за виновен и пред окръжния съд и делото срещу него беше гледано по съкратено производство. По този начин избегна исканата от прокуратурата доживотна присъда и получи 30 години затвор.

"Мерт счита, че отреденото му наказание за извършеното от него престъпление е прекалено завишено. Смята, че не са отчетени редица обстоятелства като самокритичното му отношение към извършеното, самопризнанието му и пълното съдействие, което е оказал на разследващите", заяви Георги Белев, служебен защитник на двойния убиец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай