Иван Гешев ще започне с големи очаквания към него

Работата му се очертава да бъде изключително важна и трудна

Иван Гешев ще започне с големи очаквания към него | StandartNews.com

Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него на фона на това, което в изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища. Това каза пред БНТ представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

„Може би това е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него на фона на това, което изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища. Той тепърва ще има много сериозната отговорност да доказва или да оборва тези, които считаха, че изборът му не е съвсем подходящ“, каза Магдалинчев.

Работата на бъдещия нов главен прокурор се очертава да бъде изключително важна и трудна, каза той и добави, че процедурата по избора е продължила много дълго.

„Така или иначе тя така е разписана в закона, но все пак продължи доста дълго с много противоречиви нагласи. Стартът му няма да бъде никак лесен. Надявам се, че г-н Гешев ще започне да прилага на практика концепцията с всички нейни основни моменти, които той представи пред ВСС и пред обществеността“, обясни представляващият ВСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай