Искат "задържане под стража" за петима от митничарите в "Лесово"

Искат "задържане под стража" за петима от митничарите в "Лесово" | StandartNews.com

София. Искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на петима от задържаните 7 митничари на граничен пункт "Лесово" ще бъде внесено днес в Специализирания наказателен съд, съобщи БНТ.

По-късно стана ясно, че спецпрокуратурата е поискала постоянен арест за началника на митнически пункт "Лесово" Димитър Колев и за подчинените му митничари Георги Банев, Чавдар Дюлгеров, Димитър Шопов и Юри Кузнецов.

Очаква се делото да тръгне още днес като Специализирана прокуратура повдигна обвинения за организирана престъпна група на длъжностни лица, създадена с цел събиране на подкупи. Според доказателствата организацията е действала поне от април 2014 г.

Обвинения са повдигнати на началника на Митница Лесово, като ръководител на групата, началниците на две смени и техните заместници, както и на двама инспектори. Под парична гаранция бяха пуснати двама от обвинените. Операцията на граничния пункт "Лесово" беше проведена на 1 и 2 ноември. Претърсени бяха над 40 адреса, иззети са пари в левове и чужда валута.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай