Груев: Трябва зони за сигурност около Съдебната палата

Груев: Трябва зони за сигурност около Съдебната палата | StandartNews.com

София. Трябва да има зони за сигурност около Съдебната палата, които да респектират. Това заяви председателят на Висшия касационен съд (ВКС) Лазар Груев пред журналисти.

„В рамките на по-малко от 24 часа за втори път беше затворена Съдебната палата по сигнал за бомба. За пореден път това поставя необходимостта от сериозни мерки, с вързани с безопасността на съдиите, прокурорите, гражданите и на последно място на сградата" обясни той, цитиран от "Фокус".

Груев обясни още, че предложението за обособяване на зони за сигурност около Съдебната палата е отдавна. „Много пъти сме правили и предложения до общината за промяна на някои от маршрутите , както и на спирката на трамвая отзад. Засега нито едно от тези предложения не е възприето . Главна дирекция „Охрана" върши своята работа, много по-бързо действат, но липсва превантивната. Отговорните органи по разследването много по-сериозно трябва да работят, поне веднъж да заловят един от тези т.н „терористи", посочи още той.

„Първо, трябва да се обособи зона за сигурност, да се гарантира, че намиращите се около сградата автомобили са сигурни и второ, ако трябва да се въведе по-модерна техника", коментира той по повод мерките за сигурност около Съдебната палата.

Стандарт Нюз припомня, че тази сутрин в Съдебната палата постъпи поредния сигнал за бомба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай