Голяма изненада от Гешев! Решението

Какъв финт направи главният прокурор

Голяма изненада от Гешев! Решението | StandartNews.com

Изненада, свързана с неочакван ход на главния прокурор Иван Гешев.

Той заряза разпита пред прокуратурата и се срещна с близки на жертви от катастрофи, макар да е в отпуска.

Обвинител № 1 остави журналистите напразно да го чакат пред сградата на Софийската градска прокуратура, където бе привикан на разпит днес, съобщава Епицентър.  

Гешев, заместник главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и говорителят на главния прокурор Сийка Милева се срещнаха в Съдебната палата в гр. София с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия. Срещата бе по инициатива на гражданите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Главният прокурор изрази съпричастност към скръбта на роднините и подкрепи очакванията им за спешни и адекватни законодателни реформи във връзка с престъпления по транспорта, предизвикани от пияни и дрогирани шофьори.

Заместник главният прокурор Красимира Филипова припомни, че проблемът с наказанията при пътнотранспортни произшествия с пияни и дрогирани водачи е бил идентифициран от ПРБ още през 2020 г.

Прокуратурата внесе в Народното събрание експертни предложения за законодателни промени, които досега не са обсъдени от народните представители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай