Главният прокурор поиска имунитета на депутат

Искането е за да продължи наказателното производство

Главният прокурор поиска имунитета на депутат | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев поиска сваляне на имунитета на депутат от 47-ото Народно събрание с инициали Г.М., съобщиха от държавното обвинение.

Искането за свален имунитет е за да продължи наказателното производство срещу него за общ характер.

Депутатът Георги Михайлов от БСП е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер през октомври 2019 г. и досега не са налице основания за прекратяване на наказателното производство, пише money.bg. 

Делото може да продължи и при съгласие на народния представител

Продължаването му обаче е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Г.М., съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и чл.135, ал.3, вр. с ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. 

Това е трето искане за сваляне на имунитета на Г.М. в качеството му на народен представител. Предходни искания до Народното събрание са внесени съответно на 08.11.2018 г. и на 01.07.2019 г., за които народният представител е давал съгласието си за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

Срещу Михайлов се води проверка и за безстопанственост за времето, когато е бил шеф на националната болница по хематология. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай