Петък,

Гешев в атака! Скочи лошо на колегите си

От: Редактор -
2875
Гешев в атака! Скочи лошо на колегите си
A
A
A

Главният прокурор Иван Гешев от своя страна атакува своите колеги, които поведоха война срещу него.

"Призовавам ви да си направите отвод заради доброто име на прокуратурата. Въпрос на морал". Така се обърна Иван Гешев към прокурорите, които са му поискали оставката, по време на заседането на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Припомяме, че шестима от общо 11 членове на прокурорската колегия на ВСС предложение за предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор. Това са еорги Кузманов, Стойко Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов.

Калина Чапкънова от прокурорската колегия предложи искането на Борислав Сарафов за дисциплинарно производство срещу Гешев за записани телефонни разговори да бъде включено в дневния ред, съобщават от bTV.Обвинител №1 от своя страна заяви, че иска петимата, които са подписали искането за неговото отстраняване, да не участват във взимането на решението.

Главният прокурор не включва шестия подписал се в искането си, защото той е в болница.Искането на Чапкънова беше уважено и прокурорска колегия на ВСС включи в дневния ред искането на Сарафов за дисциплинарно наказание на Гешев за телефонни записи.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com