Гешев със силни думи след трагедията в Бургас

Главният прокурор изказа съболезнования на близките на жертвите

Гешев със силни думи след трагедията в Бургас | StandartNews.com

Никоя институция не е силна, когато е сама. Прокуратурата е готова да си взаимодейства с всички останали органи в борбата с престъпността. Не е честно хора, които плащат данъците си, да търпят случващото се с престъпността. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в коментар на трагедията в Бургас, при която автобус с мигранти помете патрулка и уби двама полицаи.

„В тази тежка икономическа обстановка не може държавата да предизвиква допълнителни проблеми като не си върши работата. Ние сме тук да работим за българските граждани, защото те ни плащат заплатите”, заяви Гешев, цитиран от Нова.

Той изказа съболезнования на близките на жертвите и определи случилото се като „поредната трагедия, станала на фона на тревожния ръст в престъпността, който се забелязва от повече от година”.

"От месеци, може би от година, се забелязва тревожен ръст на престъпността. Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с т.нар. мигрантска криза, така и наркоразпространението – включително в сегмента разпространение между лица. В областта на пътнотранспортните произшествия виждате, че през няколко месеца се случват изключително тежки катастрофи. Няма да коментирам битовите престъпления и грабежи", каза още главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай