Гешев се самосезира след признания на убиец

Михаил Лещарски си призна за още две убийства в ефир

Гешев се самосезира след признания на убиец | StandartNews.com

 

По разпореждане на главния прокурор обвинителите се сезираха във връзка с излъчените днес по Нова телевизия самопризнания на осъдения за убийство Михаил Лещарски. Той твърди, че е отнел живота на още две жени. Това се е случило преди престъплението от 2009 г., за което излежава доживотна присъда.

Върховната касационна прокуратура ще анализира отново всички събрани доказателства и ще търси нови.

През 2009 г. е извършено едно от най-зловещите убийства. На 29 септември софийският съд признава Михаил Лещарски за виновен за смъртта на Елена Томова.

"Аз съм си виновен, аз съм си от дете в затвора. Ако ме бяха затворили по-рано, Елена щеше да е жива сега", заяви Лещарски. Запитан дали има и други убийства зад гърба си, той признава. "Имам. Като се напия, не знам какво правя", добави той.

"Осъденият на доживотен затвор без право на замяна твърди, че е извършител и на други убийства. Съгласно разпоредбите на НПК- обвинението и присъдата не могат да се основават само на самопризнанието на обвиняемия, като самопризнанието не освобождава съответните органи от задължението има да събират нови доказателства", обясни Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

"Първото е в Царевец. През 1999 година. Напих се и пребих жена, без да ми е направила нищо", призна Лещарски.

"В тази връзка ВКП ще извърши проверка дали са били образувани дела за твърдените в предаването случаи и на какъв етап са същите. Ако в хода на проверките се установи, че има прекратени или спрени досъдебни производства срещу неизвестен извършител, ще бъде направена преценка за тяхното възобновяване", обясни Сийка Милева.

Лещарски призна и за още едно убийство. "Колко бой! Накрая я удуших и я оставих в тревата. Докторът написа, че е умряла от сърдечна недостатъчност", разказва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай