Гешев се подигра на министър! Сравнението

Какво каза гавният прокурор на Демерджиев

Гешев се подигра на министър! Сравнението | StandartNews.com

Какво би станало, ако в Италия или в Германия, се види това, което българските граждани видяха в четвъртък, а именно - срастването, симбиозата на криминални авторитети, които навремето наричахме мутри, осъдени лица, лица, осъдени от Интерпол, лица, които наричат себе си "журналисти", "публични личности" и "публични организации", за които не бих използвал думите "партии". В тези държави най-вероятно би избухнало нещо с размерите на „Уотъргейт“.

В България, за съжаление, на никой не му прави впечатление. За нас не е новина, че живеем в такава държава, че мафията се разраства, атакува държавните институции и хората живеят все по-зле по тази причина.

Това заяви в интервю за БГНЕС главният прокурор Иван Гешев.Прокуратурата съобщи в четвъртък, че е разкрита организирана престъпна група, обвинена в множество престъпления. При претърсвания на имоти на обвиняемите са открити списъци с имена на следователи, прокурори и съдии, които са били заплашвани, открити са наркотици.

По повод на коментара на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че не иска да участва във „филми“, главният прокурор заяви следното: „Не желая да коментирам министър Демерджиев, единствено и само защото имам разбиране за държавност и уважавам българските институции.

Не бих си позволил да коментирам която и да било българска институция, или нейните ръководители, освен в краен случай. Ако трябва да влезем в тази стилистика, не може да е филм - да се предлагат 400 хиляди евро за отстраняване на висшестоящ полицай, а ти си министър на вътрешните работи. Не мога да възприема това като филм, ако трябва да използвам тази лексика“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай