Гешев с мощен удар по депутат от ГЕРБ

Главният прокурор поиска още един имунитет

Гешев с мощен удар по депутат от ГЕРБ | StandartNews.com

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител от ГЕРБ Даниел Александров по предложение на Софийската градска прокуратура (СГП).

Искането е във връзка с досъдебно производство, образувано на 31.05.2023г. В предложението се сочи, че към момента са налице доказателства за привличането му в качеството на обвиняем за престъпление, предаде bTV.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства затова, че на 07.05.2023 г., в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвукупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, съобщиха от обвинението.

„Няма нищо такова, което излиза по май адрес. В дъното на това стои моят развод, които е от месец и половина – два. Опитахме се да го запазим в тайна“, каза в изявление депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Александров.

Той бе категоричен, че няма нищо вярно, в това което е написано по негов адрес. „Това не е вярно, стоя зад името си. Всичко това ще се докаже в съда“, категоричен е Александров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай