Гешев с голяма новина! Решението

Какво каза главният прокурор по горещ въпрос

Гешев с голяма новина! Решението | StandartNews.com

"Не мисля да влизам в политиката, независимо какво ще се случи. За да си български политик, трябва да гледаш хората и да ги лъжеш в очите. Това качество не го владея.

Не покривам стандартите на българската политика, ако въобще има стандарти в момента. Аз си харесвам работата и смятам да си довърша мандата и да дочакам определени хора да влязат в затвора след влезли в сила осъдителни присъди. Ще бъда търпелив. Имам още 4 години. След 4 години ще го мисля." Това заяви в интервю за БНР главният прокурор Иван Гешев. 

Според него в момента се намираме в икономическа и социална криза, а безпрецедентно след 1989 г. и в конституционна такава, с непопълнени състави на над 80 органа.

"В тази ситуация да искаш да дестабилизираш една от малкото стабилни институции, която е последната преграда пред престъпността – прокуратурата, или да отстраниш определен човек, каквото определено е целта на някои "проектозакони", означава, че нещо не е наред. Нещо седи зад това, което не е интересът на хората и на България. Надявам се да не е финансов ресурс.", смята обвинител №1.

"Не може обяснението да е само некомпетентност. С тези проектозакони искрено се забавляват студенти втори-трети курс. Нивото на компетентност е изключително ниско", посочи той относно проектозаконите, с които се заявява провеждането на съдебната реформа. За проекта на закон, с който се цели по-голям контрол върху дейността на главния прокурор", каза още Иван Гешев.

"Това не е реформа. Това е разруха и съсипване на една от малкото институции, която защитава гражданите.", категоричен е Иван Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай