Гешев: Русия пази Цветан Василев

Уведомили сме Европейската комисия за това, че сръбската държава не изпълнява международни споразумения, каза прокурор № 1 в Брюксел

Гешев: Русия пази Цветан Василев | StandartNews.com

Русия пази банкера Цветан Василев, който се укрива в Сърбия. Това заяви главният прокурор Иван Гешев след среща с български евродепутати в Брюксел. По повод изпратеното писмо до Европейската комисия и Европарламента относно банкера - беглец, който вече няколко години се крие в Сърбия, Гешев заяви: „За сведение сме уведомили и представителите на Европейския парламент и Европейската комисия за това, че явно има индикации, че сръбската държава не изпълнява международни споразумения“.

Цветан Василев е обвиняем по аферата на века - източването и умишления фалит на КТБ.

„Аз не съм дипломат и не съм политик“, каза главният прокурор в отговор на въпрос дали обвързва преговорите за присъединяване на Сърбия към ЕС. „Аз съм дал една информация, която е юридическа, на Европейската комисия и Европейския парламент. Политическите изводи ще си ги направят съответните политици, съответните дипломати и съответните хора, от които зависи това“, коментира още Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай