Гешев проговори! Разкритие за атентата

Главният прокурор дава очаквания брифинг

Гешев проговори! Разкритие за атентата | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев  дава очаквания брифинг

"Покушението срещу мен е атентат срещу държавата и нейното функциониране. А също и срещу принципите на демократичното общество и върховенството на закона.

Това се надявам да е началото на края на завладяната държава и олигархично-политическата мафия. Ще поискам отвод на част от членовете на ВСС, които може би участват в покушението срещу съдебната власт", заяви Гешев, цитиран от "Нова телевизия".

. "Аз в качеството си на лице със снети обяснения, съм длъжен да кажа истината, защото няма следствена тайна. Въпреки насроченото в четвъртък изслушване във ВСС, ще повторя всички тези неща, ще поискам част от заседанието да бъде закрито. Прокуратурата работи при стриктно спазване на законите в страната. Това, че от 5000 има 1 плъх, не е новина за никой.

Българската прокуратура може да се гордее въпреки безпрецедентния натиск и сигнали срещу мен и мои близки хора, както и проверки на КПКОНПИ. Факт е безпрецедентното политическо обединяване срещи прокуратурата и съдебната власт - това говори, че си вършим работата само в интерес на българските граждани.

Част от този заговор е т.нар. "Закон Зарков", който е противоконституционен. КС ще го подложи на проверка. Целта му се вписва перфектно в заговора - нерешаване на икономическата и демографските кризи", обясни Гешев. И допълни, че се гордее, че е главен прокурор, а колегите му си вършат работата в интерес на народа.

"Oт миналия понеделник изчаквах по няколко причини - когато кажа нещо, държа на думата си, а като юрист мога да докажа, спазвам Конституцията на страната и това е призванието на всеки магистрат и български гражданин. Обясних хода на проверка на ВКС за политическа корупция и търговия с влияние.

Преди половин час дадох обяснение пред СГС в хода на проверка по сигнал, депозиран от Борислав Сарафов срещу мен. Подозирам, че е вярно, че вълната от сигнали от него, е публикувана първоначално в медиите. Това е само и единствено за сметка на морала", заяви той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай