Гешев призна! Кой натисна спусъка срещу него

Ие поискал неговото отстраняване

Гешев призна! Кой натисна спусъка срещу него | StandartNews.com

Безспорно ми се заяви, че Бойко Борисов е натиснал копчето за моето отстраняване. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в началото на подновеното заседание на ВСС.

Ако има сили на мрака, работа на ВСС е да им противостои и да ги отстранява, каза в началото на заседанието на ВСС министърът на правосъдието Атанас Славов.

След това започна изслушването на заместник-главния прокурор Даниела Машева за  събития, случили се преди пресконференцията на оперативка при главния прокурор. По думите ѝ той е получил писмо, в което по нейна преценка е имало заплашителен текст.

Машева разказа, че на 14 май вечерта в общ чат с други ръководители в прокуратурата получили съобщение за оперативка при главния прокурор. Всички бяхме изненадани и притеснени, посочи още тя.

"Никога не съм го виждала да изглежда така, аз мога да преценя по изображението му", отбеляза тя пред ВСС и добави, че подозирала, че може да си подаде оставката.

След като изслушахме записа, Гешев каза, че всеки може да си тръгне като Сарафов или да остане с него и да отиде на пресконференцията. На тази оперативка не съм чула да се казва за наличие на 150 записа, посочи още Даниела Машева.

Тя отбеляза, че на излизане от кабинета си Гешев е взел оставката си и казал, че няма да я подаде. Според нея половин-един час след брифинга Гешев е възвърнал обичайното си изражение.

След брифинга Машева е видяла и заплашителното писмо до Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай