Петък,

Гешев обвини Лозан Панов, че бяга от отговорност

От: Рачо Рачев -
243
Гешев обвини Лозан Панов, че бяга от отговорност
A
A
A

„Господин Панов се опитва да избяга от отговорност за пореден път, недостойно е, както когато не подаде данъчна декларация. Това е болшевизъм от чист вид, партията е виновна, докато когато греши, г-н Панов не е виновен дори когато греши“. Това заяви на заседание на пленума на Висшия съдебен съвет главният прокурор Иван Гешев. Заседанието се провежда онлайн.

"Не очаквах отговор от г-н Панов за това кой е позволил този клип. Занимаваме се две седмици с елементарен въпрос, докато умират хора. Този клип уронва престижа на институцията ВКС. В тази ситуация той не може да продължи да се грижи като добър стопанин за Съдебната палата. Трябва да преценим кой занапред ще управлява тази институция. Панов е имал проблем с работното време, ще се избере някой, който да няма такъв проблем", допълни той.

Съветът решава дали има основание председателят на ВКС да бъде отстранен като стопанин на Съдебната палата заради снимките на скандален клип с провокативно съдържание.

Ако Панов бъде отстранен, Съдебната палата ще бъде дадена за стопанисване на председателя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички