Гешев: Няма да допуснем да се върнат мутрите

Около 120 кв. км. ще бъдат претърсени в Дупница, включително със следови кучета, каза обвинител номер 1.

Гешев: Няма да допуснем да се върнат мутрите | StandartNews.com

Ще направим всичко възможно да не се върнат мутренските времена и ако някой си мисли друго, не е познал"; Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Дупница, където се провежда специализирана акция на полицията, пише blitz.bg.

Спецоперация се провежда на територията на Дупница. Градът е под полицейска блокада. На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на Жандармерията. Акцията е във връзка с разследването, което тече след изчезването на Янек Миланов.

"Претърсват се 120 кв. км площ с оглед издирване на изчезналото лице. Ако трябва, полицаите ще останат тук няколко дни, докато не се претърси цялата тази площ. Капланов е задържан по друго дело за 72 часа.", заяви главният прокурор и посочи, че ангажирани са много други институции. "И агенцията по приходите и т.н. Предстои доста работа с колегите в Дупница. Това не е краят, а началото. Поел съм ангажименти пред брата на издирваното лице", заяви обвинител номер 1.

"Около 120 кв. км. ще бъдат претърсени, включително със следови кучета. Другата акция е по-мащабна на територията на Дупница от агенцията по труда, агенцията по труда, набелязани са лица, които да бъдат проверявани", уточни комисар Хаджиев.

Над 300 служители на МВР са ангажирани в операцията. Това, което мога до момента да съобщя е, че към момента има задържани 4 лица",  посочи още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай