Гешев: Не мразим други държави, обичаме нашата

Не мисля, че друга страна от ЕС може да похвали с такава операция

Гешев: Не мразим други държави, обичаме нашата | StandartNews.com

 

Не мога да правя геополитически оценки и анализи на геополитически процеси, това каза в интервю на Любо Огнянов за NOVA главният прокурор Иван Гешев.

"Част от работата на прокуратурата е да защитава националния интерес на България. А той се определя от българските политици и граждани. Ясно е, че ние сме част от НАТО. Когато има противоречие между българския национален интерес и чуждия, нормално е да защитим нашия. В това няма нищо политическо. Това не означава, че мразим някоя държава. Означава, че обичаме България и я защитаваме", посочи още той.

„Аз като българин се гордея на всеки един обикновен успех. От тези веществени доказателствени средства се вижда, че е замразена дейността на руското разузнаване за една година. Не мисля, че друга страна в ЕС може да се похвали с това нещо”, каза Гешев.

На въпрос дали би потвърдил, че името на резидента е Иван Илиев, Гешев заяви: В прокуратурата не говорим с имена. Няма да коментирам как е успял да избяга. Има разследване, което проверява дали длъжностни лица са допуснали това да се случи. Има доказателства, че съпругата му е участвала в група за шпионство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай