Гешев даде насоки за работата на прокурорите

Бързото справяне с битовата престъпност е едно от основните послания на Иван Гешев

Гешев даде насоки за работата на прокурорите | StandartNews.com

Акцент върху бързото справяне с битовата престъпност постави главният прокурор Иван Гешев, който взе участие в национално съвещание, проведено в Националната следствена служба. Там обвинител номер едно представи приоритетите на държавното обвинение за настоящата година.

Пред административните ръководители на районните, окръжните и апелативните прокуратури главния прокурор е изложил като други акценти, като разследванията по т.нар. "къщи за гости", горенето на опасни отпадъци и действията на прокуратурата по разрешаването на кризата с водоснабдяването.

На съвещанието са присъствали още и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, зам.-главният прокурор в оставка Мария Шишкова, както и новите две заместнички на Гешев Красимира Филипова и Десислава Пиронева.

Иван Гешев е благодарил за пореден път за изказаната от колегите му подкрепа в процедурата по избора му за главен прокурор и е потвърдил готовността на ръководството на държавното обвинение и занапред да реагира на необосновани атаки срещу институцията и отделни нейни представители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай