Вторник,

Гешев даде насоки за работата на прокурорите

От: Рачо Рачев -
Гешев даде насоки за работата на прокурорите
A
A
A

Акцент върху бързото справяне с битовата престъпност постави главният прокурор Иван Гешев, който взе участие в национално съвещание, проведено в Националната следствена служба. Там обвинител номер едно представи приоритетите на държавното обвинение за настоящата година.

Пред административните ръководители на районните, окръжните и апелативните прокуратури главния прокурор е изложил като други акценти, като разследванията по т.нар. "къщи за гости", горенето на опасни отпадъци и действията на прокуратурата по разрешаването на кризата с водоснабдяването.

На съвещанието са присъствали още и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, зам.-главният прокурор в оставка Мария Шишкова, както и новите две заместнички на Гешев Красимира Филипова и Десислава Пиронева.

Иван Гешев е благодарил за пореден път за изказаната от колегите му подкрепа в процедурата по избора му за главен прокурор и е потвърдил готовността на ръководството на държавното обвинение и занапред да реагира на необосновани атаки срещу институцията и отделни нейни представители.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички