Гавра с ПП! Гешев извади здрава тесла

Главният прокурор се присмя и на Бойко Рашков

Гавра с ПП! Гешев извади здрава тесла | StandartNews.com

Разследването по случая Nexo е започнало още септември миналата година, обяви главният прокурор.

“Действията са планирани в края на декември месец, но в рамките на шегата бих казал,  че понеже сме - разбира се, това е шега- сме в Народното събрание, ако желаят народните представители, могат да променят НПК и Закона за съдебната власт, в посока, че когато се разследват определени лица, които имат определена дейност с търговски дружества, да се проверява кои са техните политически приятели и кого спонсорират”, заяви Иван Гешев, главен прокурор, предава Нова тв.

Обвинител номер едно отрече да е имало целенасоченост в действията на прокуратурата по това разследване. И  макар пред медиите да беше лаконичен , отговори по- подробно на депутатите.

И това изслушване на Гешев не мина без въпроси за отстраняването и как законово да се случи това.

„Ние получаваме от американска страна, по-конкретно от конгресмена Дейвидсън упреци, че българският главен прокурор е заплаха за ЕС и за НАТО”, заяви Бойко Рашков,  депутат от "Продължаваме промяната".

„В рамките на шегата, предполагам, че пропуснахте ООН и ЮНЕСКО. Българската прокуратура няма практиката да коментира лични мнения на чужди политици”, посочи главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай