Ето кого задържаха за катастрофата в Бургас

Издирва се още едно лице

Ето кого задържаха за катастрофата в Бургас | StandartNews.com

Има задържан за катастрофата в Бургас между автобус с мигранти, при която загинаха двама полицаи.

"Задържано е едно лице, което не е от въпросните мигранти, за което имаме данни, че е участвало в превоза. Издирваме още едно лице, което също не е от тази група, за което има данни, че е участвал в превоза и е бил в автобуса", заяви старши комисар Калоян Калоянов, цитиран от bTV.

В автобуса са се превозвали 47 мигранти от Сирия.

"В 04:50 ч. е получен сигнал в ОДМВ-Бургас за това, че патрули на „Гранична полиция“ са преследвали бял автобус, който не е изпълнил полицейско разпореждане за спиране. Автобусът, идващ от посока Созопол е ударил нашия автомобил. За съжаление, са загинали двама служители – единият е командир на отделение от I РПУ на 43 г. с 18 г. стажа, вторият служител е от I РПУ със 7 г. стаж", добави той.

Въпросните две лица са сирийски граждани със статут на хуманитарни бежанци. Образувано е следствено дело, под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

„Създадени са два екипа – единият е от следователи, на които е възложено извършването на разследването. Създаден е и екип от наблюдаващи прокурори, които са на местопроизшествието“, обясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

По-късно стана ясно, че полицията е задържала и второто издирвано лице. Той е от Сирия и е със статут на хуманитарен бежанец. Бил е заловен в Първомай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай