Развръзка за Емили с тротинетката и аверите й

Чеченеца и Куката са осъждани и реабилитирани към датата на деянието

Развръзка за Емили с тротинетката и аверите й | StandartNews.com

Емили с тротинетката и други двама инфлуенсъри - Чеченеца и Тошо Куката - вече са с повдигнати обвинения за хулиганство заради гаврата с момче със специални образователни потребности в пловдивски мол. Те са задържани за 72 часа и прокуратурата ще поиска постоянното им задържане. За престъплението НПК предвижда лишаване от свобода до 5 години. Това стана ясно на брифинг на Районната прокуратура в Пловдив, предаде БНТ.

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира след публикации в медиите и беше образувано досъдебно производство за хулигански действия, заяви Петър Петров, районен прокурор на Пловдив.

Ситуацията се е развила на 3 април. На общ познат на тримата от клипа е било възложено да намери лесно податливо лице на манипулации, който да изиграе ролята на куче и да бъде водено на каишка на публично място. Пострадалият е на 20 години и е със специални образователни потребности. Пострадалият настойчиво е убеждаван да се включи в клипа. Момчето първоначално отказва, но след настояване, че ще стане "страхотно известен", се съгласява.

Възползвайки се от добродушието на пострадалия, тримата заснемат клипа и без дори да го покажат на пострадалия и без да го уведомят, че ще го публикуват, клипът е качен в страницата на единия в Youtube, каза районният прокурор.

Тримата са задържани. Петко Атанасов, с прякор Чеченеца и Тодор Огнянов, с прякор Тошо Куката са арестувани в Пловдив. Емили - в София. Първоначално тя е отказала да се яви в полицията и след като е обявена за общодържавно издирване, е задържана.

Наблюдаващият прокурор Веско Ириков заяви, че са събрани достатъчно доказателства, за това, че трите лица в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващия обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм.

Чеченеца и Куката са осъждани и реабилитирани към датата на деянието.

От клипа е видно как вързано за каишка момче изпълнява команди като куче. Момчето е със специални образователни потребности и като лице в неравностойно положение е принуждавано да извършва такива действия, като по този начин е унижавано публично.

В клипа участват трима души, придобили известност в интернет пространството – Тодор Огнянов, Петко Караилиев и Емили Йорданова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай