Дупнишки съд контра на прокуратурата

Собственикът на фирмата, подпалила АМ Струма си отива вкъщи с 10 000 лева гаранция

Дупнишки съд контра на прокуратурата | StandartNews.com

 

Докато прокуратурата се опитва да въздаде справедливост за криминалния преход, съдии продължават да си карат по старому. Особено в районните съдилища. Поредният пример за това дойде от Дупница.
Кольо Илиев, собственик на предприятието за отпадъци, запалило АМ Струма, който се укри от прокуратурата, после се предаде, но вдигна кръвно и се настани в болницата, вместо в ареста, днес необезпокоявано си отива вкъщи. Районният съд му наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лв и даже му даде 10 дни, за да събере сумата, което едва ли е голям проблем за него.
Съдът не е уважил искането на районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража", защото съставът се е съобразил с чистото съдебно минало на Илиев, вида и размера на предвидените в закона наказания, както и здравословното му състояние в неговата възраст - 67 години, пише в прессъобщението на съда.
Да видим сега как ще се произнесе Окръжния съд в Кюстендил, при обжалване.
Кольо Илиев бе привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че от неустановена дата до 5 февруари 2020 година в землището на град Дупница е управлявал отпадъци от разнородни материали, с неустановен към момента вид и произход, не по установения ред и с това е създадена опасност за живота и здравето на другиго или са причинени немаловажни вреди на околната среда.
Илиев се предаде в полицията на 7 февруари, след тридневно издирване, за да му бъде връчен акт за прекратяване на дейността на предприятието "Феникс Дупница". На 5 февруари във фирмата му беше извършена специализирана полицейска операция. Там, както и на други адреси на Кольо Илиев, бяха направени разпити, претърсвания и изземвания.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай