Доживотни присъди за убийците на студента Габриел Стоянов в Лондон

Ето решението на магистратите

Доживотни присъди за убийците на студента Габриел Стоянов в Лондон | StandartNews.com

Трима младежи бяха признати за виновни за убийството на българския студент Габриел Стоянов в британската столица. 21-годишният сънародник почина миналия ноември, след като бе нападнат с нож на лондонската улица „Бромли роуд“, докато се прибира към дома си късно вечерта, посочва Нова тв.

18-годишният Алфи Кибъл и 17-годишното момче, намушкало Стоянов, са получили доживотни присъди, съобщи майката на Габриел – Марияна Петрова. Тя бе през цялото време в съдебната зала по време на продължилия с месеци процес.

Името на 17-годишното момче не може да бъде съобщено, тъй като е непълнолетен, както и на третия, участвал в нападението, който бе осъден на 6 години и 8 месеца затвор. Според съдебното решение Кибъл може да пледира за намаляване на присъдата след най-малко 14 г. и девет месеца зад решетките, а физическият извършител на убийството – след 15 г.

Стоянов се засича в автобус с нападателите си, които в този момент са на 14, 16 и 17 години. Между тях възниква разправия, след което българинът слиза, а тримата продължават да се возят още две спирки. Стоянов и приятелят му, с когото е бил, влизат в заведение за бързо хранене, а нападателите отиват в дома на единия от тях и вземат бутилка, верига за мотор и нож. Въоръжени с тези предмети, те причакват българина на излизане от заведението и го атакуват.

Представени по време на процеса записи от улични камери показват, че студентът леко се стъписва, когато ги вижда, но продължава да върви към дома си. Първоначално е атакуван с бутилка от най-малкия, след това с верига от най-големия и накраят третото момче му нанася фатален удар с нож в гърдите.

Тримата избягват, а Стоянов умира на следващия ден в болница. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай