Димитър Узунов: Панов омърси символа на правосъдието

Скандалният видеоклип е черешката на тортата

Димитър Узунов: Панов омърси символа на правосъдието | StandartNews.com

 

Скандалният видеоклип в Съдебната палата е “черешката върху тортата“ в работата на председателя на Висшия съдебен съвет (ВСС) Лозан Панов, след която 11 от представителите на Съвета призоваха за оставката му. Това е символично “изхрачване в лицето на правосъдието“, според експредставителя на ВСС Димитър Узунов, който бе гост в предаването “Беновска пита“.

“Търпението ни беше изчерпано с този прословут видеоклип, в който на практика се рекламираше употребата на марихуана. С този виодеклип се отправиха послания, които са несъвместими с правораздавателната дейност. Този клип се появи на бял свят, благодарение на нехайството на управителя на Съдебната палата Лозан Панов. Ако той изпълняваше функциите си на един добър стопанин, това нямаше да се случи. Той позволи върху символа на правосъдието - Темида, някой да се изхрачи“, коментира Узунов.

Димитър Узунов споделя още, че той и колегите му са безсилни да направят друго, освен да поискат оставката на Панов и след отказа му за това, той остава просто да изпълни мандата си.

“Нека видим как ще си изкара мандата. Вижда се, че оставка няма да си подаде. Ние смятахме, че сме намерили един млад, амбициозен, умен и независим мъж, а той още на на втория месец вдигна стачка пред Касационния съд, а шест години по-късно прави реклама на употребата на марихуана. Ние повече не искаме да бъде съпричастни с действията на нашия избраник“, казва още Узунов.

Експредставителят на ВСС разказва и за случай, в който обикновен магистрат от Касационния съд е наименувам една от стаите за отдих на името на популярен чалга-клуб и е поставил емблема с дамски прашки на вратата, за което е уволнен от длъжността си за нарушаване на Етичния кодекс. В този контекст Димитър Узунов отбелязва, че Лозан Панов се оказва човек извън Кодекса, а правилата в него важат за едни, но не и за други.

“Няма гаранция, че случаят с Лозан Панов няма да се повтори“, каза още Узунов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай