Делото "братя Галеви" в съда през септември

В съдебното заседание днес беше поискано да не се дава ход на делото заради неспазен срок от вещите лица при изготвянето на допълните задачи към счетоводно-икономическата експертиза

Делото "братя Галеви" в съда през септември | StandartNews.com

Делото за конфискацията на имуществото на "братя Галеви" продължава на 30 септември. В съдебното заседание днес беше поискано да не се дава ход на делото заради неспазен срок от вещите лица при изготвянето на допълните задачи към счетоводно-икономическата експертиза по делото. 

Изслушани обаче бяха възражения по една от страните в делото - Капка Гергинова, представител на фирма "Макса Лимитид", регистрирана на Британски вирджински острови, и ответник по делото. Според нея вещите лица не са изпълнили една от задачите, предаде БТА. 

Съдебният процес е заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. 

Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай