Дадоха 2 месеца отсрочка на Сметната палата за одитита на БНБ

Дадоха 2 месеца отсрочка на Сметната палата за одитита на БНБ | StandartNews.com

2 месеца отсрочка ща получи Сметната палата, за да приключи одита на изпълнението: Ефективност и ефикасност на банковия надзор, осъществяван от БНБ за периода от 1 януари 2012 г. до 31 декември 2014 г. Това реши Парламентарната бюджетна комисия днес, съобщи БГНЕС.

Така Сметната палата ще трябва да представи резултати от одита на 1-ви октомври. Бюджетната комисия беше приела решение на 29 април 2015 г., с което възложи на Сметната палата да извърши одита. Резултатите от него трябваше да се бъдат готови на 1 август. Пред членовете на комисията, обаче председателят на Сметната палата Цветан Цветков пожела комисията да отпусне още 2 месеца срок, тъй като одитът не е приключил срок.

На етап изпълнение сме, текат директни проверки в Банков надзор, доколко са осъществили нормативните изисквания за спазване на дейността си, до колко вътрешната Уредба е в съответствие с международните регламенти. Председателят на Сметната палата заяви, че няма как да каже повече подробности, преди окончателното завършване на одита.

"Проблемите, които срещнахме и искаме и заради, които искаме още 2 месеца са свързани най-вече за представянето на информация по време на одита, както и проблеми с организацията на документооборот. Това е така, тъй като, за да се извършват проверките трябва да присъства представител от Банков надзор, което нямало как да се случва всеки път", уточни Цветков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай