Чукове, бухалки и кокаин у биячите на Слави Ангелов

Този случай е атака срещу българската държава, каза Иван Гешев

Чукове, бухалки и кокаин у биячите на Слави Ангелов | StandartNews.com

Чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки са част от вещите, открити в дома на биячите на Слави Ангелов

Специализираната прокуратура привлече три лица – Г.А., Н.А. и Б.М, като обвиняеми във връзка с нанесения на журналиста побой на 17 март 2020 г. Тримата са обвинени за участие в престъпно сдружение, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотични вещества, съобщиха от прокуратурата.

При извършени обиски, претърсвания и изземвания от обитаваните от обвиняемите жилища и управляваните от тях автомобили, са намерени и иззети множество вещи и предмети, имащи отношение към настоящото наказателно производство – телефони, сим карти, флашки, компютри, дрехи, обувки, чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки, белезници, военни димки, големи парични суми, знаме със свастика, книгата на Адолф Хитлер „Моята борба“, както и наркотични вещества – кокаин.

При извършен оглед на автомобил са иззети множество натривки и биологичен материал, за които са назначени ДНК експертизи.

На 25 април 2020 г. предстои да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми.

„Въпреки извънредното положение колегите от МВР, съвместно с наблюдаващите прокурори, работиха активно и в изключително разумен срок събраха доказателства, които се надяваме да бъдат оценени правилно от Специализирания наказателен съд и да им бъдат наложени мерки „задържане под стража“, заяви на брифинг в Съдебната палата главният прокурор Иван Гешев.

„Колегите работиха денонощно, за което им благодаря много. По време на извънредното положение МВР има неспецифични дейности, но продължава да се работи по разследването. Този случай е атака срещу българската държава. Основната версия е, че нападението е свързано с работата на журналиста Слави Ангелов, и е резултат на действия на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната и се укриват“, посочи главният прокурор.

Иван Гешев подчерта още, че макар разкриването на поръчителите при подобен тип престъпления да е сложно, действията по разследването и в тази насока продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай