ЧСИ възстановиха над 6 млрд. лева за 10 години

ЧСИ възстановиха над 6 млрд. лева за 10 години | StandartNews.com

За 10 години от съществуването си – от 2006 г. до юни 2015 г. възстановихме над 6 млрд. лв. За 10 години внесохме в държавния бюджет повече от 560 млн. лв. Днес в канторите на ЧСИ работят няколко хиляди души. Това обяви в приветствените си слова по повод 10-годишнината на Частните съдебни изпълнители в България председателят на Камарата на ЧСИ Георги Дичев. Към тях все по-често се обръщат държавни органи и големи бизнес корпорации.

„Днес зад гърба ни има сериозен опит, който ни утвърди като ефективен партньор на държавата, общините, бизнеса и гражданите", посичи Дичев. По думите му реформата в съдебното изпълнение в България е стартирала много успешно. Според Дичев обаче определението „частни" не е точно, а по-правилното е те да се наричат „обществени". Това е така, защото ЧСИ са помогнали не само на големи корпорации, държавни институции, но и на много обществени организации и най-вече на обикновените хора.

Все по-често сред народа ЧСИ добива популярност и представите за лошия бирник, който събира и последната стотинка на бедняка остават в миналото. „Преди 10 години ние показахме как една част от съдебната система може да се реформира. Реформата на съдебното изпълнение бе обявена за „еталон" от институции, които все още имат доста коментари към съдебната система като цяло", подчерта още Дичев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай