Барета помагал за цигарената афера

Барета помагал за цигарената афера | StandartNews.com

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем служител на СОБТ за помагане на извършване на контрабанда в особенно големи размери, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Той е обвинен за две престъпления.

На 29 март по пътя от град Хасково до град Пловдив и в град Пловдив той е подпомогнал турските граждани Ремзи Караибрахимоглу и Яшар Коч – извършители, и Михаил Иванов Млекаров - помагач, в държането на цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200 лева.

Драгомиров умишлено е улеснил извършителите чрез съвети и разяснения да пренесат през българо-турската граница цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200, без знанието и разрешението на митниците, което е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание и предметът на контрабандата е в особено големи размери, а случаят е особено тежък, казват от държавното обвинение.

Драгомир Драгомиров е задържан с прокурорско постановление до 72 часа, а мярката му за неотклонение ще бъде внесена в Окръжен съд-Пловдив на 24 април. Прокуратурата настоява за задържането под стража на обвиняемия. С привличането на Драгомиров общият брой на обвиняемите по делото за контрабанда на цигари от митнически пункт „Капитан Андреево" става 16 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай