Асен Бербатов осъден условно за дрога

Асен Бербатов осъден условно за дрога | StandartNews.com

Съдът го остави 1 г. без шофьорска книжка

Братът на футболиста на френския „Монако" Димитър Бербатов – Асен Бербатов, се размина с ефективна присъда за разпространение на наркотични вещества. Той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Окръжен съд – Благоевград. Съдия Атанас Маскръчки постанови 1 година и два месеца наказание с тригодишен изпитателен срок. В края на ноември съдебното заседание бе отложено заради липса на важен свидетел. „Одобрих постигнатото между двете страни споразумение", каза в понеделник след процеса съдия Маскръчки.

Асен Бербатов пласирал на 6 ноември 2012 г. на улица „Тодор Александров" в Благоевград 0,62 грама кокаин на на Борислав Войнов. Повдигнато му бе обвинение и за втори случай на продажба на наркотични вещества. Той пласирал 0,86 грама кокаин срещу цена от 90 лева на друг благоевградчанин на 15 март 2013 г. пред пицарията на дискотека „Екстрийм". Общата стойност на дрогата е 268,90 лева, а количеството – 1,48 грама.

Съдът остави Асен Бербатов за 1 година без шофьорска книжка по второто обвинение срещу него. То бе за шофиране в срока на изтърпяване на наказание „лишаване от право да управлява автомобил". Той е хванат от полицаите да кара колата си преди 2 години на рождения ден на брат си – 30 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай