Арнаудова: Ценко Чоков нагло се е отклонил от домашния арест

Съпругата на скандално прочулия се кмет пък заяви, че съдът избра кой да изготви експертизите за здравето му

Арнаудова: Ценко Чоков нагло се е отклонил от домашния арест | StandartNews.com

Ценко Чоков демонстративно и нагло е нарушил мярката си за неотклонение „домашен арест”На експертиза на 7 ноември три вещи лица съобщават, че Ценко Чоков има тежки заболявания. Нямаме доказателства за намеса на Ценко Чоков в някои инциденти в Галиче. Но истина е, че мярката „домашен арест“ дава възможност да използва телефони.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред бТВ.

Според прокуратурата е налице неизпълнение и нарушаване на наложената мярка, което е основание да се поиска по-тежка мярка, заяви говорителят на Цацаров.

"Ценко Чоков е имал разрешение от Апелативния специализиран наказателен съд на 17 декември да посети стоматолог. Но това разрешение е за конкретно действие. В този случай му е дадено разрешение да отиде на стоматолог, но на 17 декември лицето е установено не в зъболекарски кабинет, а в хранително заведение в 19,30 часа. Нямаме информация дали Чоков е бил на стоматолог. Предстои да бъде установено дали е ходил въобще на стоматолог”, поясни Арнаудова.

Арнаудова допълни, че от прокуратурата са поискали сме от медите информация за това как са получили снимката, за да я предоставят и на съда в случай на необходимост.

Софийската районна прокуратура започва проверка срещу лекари от столична болница, издали фалшива епикриза. 

Специалистите, изготвили експертизите за здравословното състояние на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков, са били назначени от съда, заяви пък по Нова телевизия съпругата на подсъдимия Цветелина Нелова. И подчерта, че той наистина страда от много и сериозни заболявания, някои от които затрудняват дори стоенето му прав.

„За съжаление болестите ги има и те са установявани не веднъж и два пъти. Има документация, издавана от лекари в продължение на две години. Има обаче странна експертиза на основния свидетел, направена след две години с опипване и разговор с пациента. На базата на тази експертиза Ценко беше осъден за нанасяне на тежка телесна повреда”, подчерта Нелова.

Съмнения относно това доколко болен е Чоков се появиха преди два дни, когато беше разпространена негова снимка как вечеря в столичен ресторант. Това е в нарушение на наложената му от магистратите мярка за неотклонение „домашен арест”.

Съпругата му твърди, че той минал през заведението, за да си вземе храна за вкъщи след посещение при зъболекар, за което имал официално разрешение от съда. „Все пак той живее сам в София и трябва да се погрижи и за прехраната си. Спекулации са, че на масата има алкохол, чашите са пълни с вода”, коментира Нелова. И добави, че дори по време на заседание по дело, докато съдебният състав почива, на обвиняемите е позволено да излизат и да се разхождат или да се хранят в близост до сградата на съда. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай