Арестуван иманяр почина в съда

Арестуван иманяр почина в съда | StandartNews.com

Мъж е починал по време на дело в столичната Съдебна палата, съобщиха източници пред Клуб Z. Инцидентът е станал, докато трябвало да се гледа мярка за неотклонение срещу двама арестанти, които са лежали в ареста на Националната следствена служба на "Г. М. Димитров".

Умрелият е В. Д . В. на 47 г., Той е бил задържан на Калотина от граничното полицейско управление за трафик на антични монети с прокурорска мярка за 72 ч. Очевидци са потресени, защото в Съдебната палата видът на човека говорел, че е много бит - той е имал рана, покрита с лепенка на черепа, друга голяма рана, подобна на срез, хематоми по лицето. Не е бил в състояние да отиде от конвойната до залата на Окръжния съд на 4-ия етаж и е качен с асансьора. Оставен на пейка между зали 20 и 21, е починал.

Други източници потвърдиха, че в съда той е повтарял само "Лошо ми е" и се е наложила намесата на лекарката на палатата.Имал е много изстрадал вид и доста слабо телосложение.

Други свидетели твърдят, че към момента на задържането му - на 2 ноември вечерта, починалият е бил съвсем добре, преминал е и задължителния медицински преглед преди да влезе в ареста на Националната следствена служба.
Все още няма официална информация по случая. Очаква се коментар от Главна дирекция "Охрана" на Министерството на правосъдието, която пази арестите.

Можем единствено да потвърдим, че задържано лице е починало днес следобед в Съдебната палата. Вече е назначена проверка по случая, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай