Адвокати съветват Гешев. Какво да направи преди да си тръгне

Зависи дали президентът ще изчака Конституционния съд, за да подпише указа

Адвокати съветват Гешев. Какво да направи преди да си тръгне | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев трябва да извади всичко, времето му изтича. Ще е полезно за обществото да го направи, за да се види истината. Ако днес ВСС гласува освобождаването му и Радев утре подпише, позицията му като главен прокурор приключва. Това мнение изрази пред Нова телевизия известният адвокат Людмил Рангелов (на снимката горе).

"Зависи с колко гласа ще бъде освободен. Ако е с 13 гласа има опасност за стабилността на решението. В Конституционния съд (КС) още не е минало производството по допустимост на искането на Гешев. Президентът може да изчака между решението на ВСС и решението по допустимост на КС. Може да се възползва от вето и да върне на ВСС решението за нова процедура", коментира колегата му Емил Георгиев.

Според него в хипотезата за допуснато дело в Конституционния съд, ВСС трябва да спре процедурата по отстраняването на Гешев.

"Зависи дали президентът ще изчака Конституционния съд, за да подпише указа", подкрепи го и Рангелов.

Според юристите никой не пречи на Гешев да извади информацията, която има и като редови гражданин, но това ще е полезно за него от позицията на главен прокурор.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Окончателно! ВСС решава съдбата на Гешев

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай