Адвокат видя още престъпления на изверга с макетния нож

Натежават, когато съдията определя мярката за неотклонение

Адвокат видя още престъпления на изверга с макетния нож | StandartNews.com

Наличие на още престъпления на обвиняемия Георги Николаев спрямо нарязаното от него с макетен нож момиче откри известен адвокат, коментирайки скандалния случай от Стара Загора.

„Има и наличие на няколко други престъпления, които са извършени спрямо момичето, които не са физически, но й е нанесена една сериозна психотравма“, каза адвокат Димитър Марковски (на кадъра горе) пред бТВ.

Той разгледа и двете предишни деяния на Николаев, който е обвиняем за насилието срещу 18-годишното момиче. „Натежават, когато съдията определя мярката за неотклонение той е задължен да се занимае с обществената опасност на обвиняемия. Крайният извод за обществената опасност е свързан с неговото съдебно минало и с начина на извършване на всяко едно престъпление“, каза Марковски.

„Съдът е разполагал с много сериозен набор и комплекс от доказателства да стигне до верен и законосъобразен извод, че това лице е с изключително висока степен на обществена опасност“, подчерта той.

„Процесуалното поведение на Окръжния съд е доста странно за тези данни, които има за този млад гражданин“, категоричен е Марковски.

„Обвиняемият по делото има обвинения за причиняване на средна телесна повреда. Прокуратурата е квалифицирала неговата деятелност като такава, която покрива характеристиките на средна телесна повреда. Районният съд е задържал обвиняемото лице с аргументи, че са налице доказателства за точно такова обвинение. Окръжният съд в Стара Загора е преценил, че няма доказателства за причиняване на средна телесна повреда и е изменил мярката за неотклонение и му е наложил парична гаранция и се е стигнало до неговото освобождаване. Основно мотивът за неговото освобождаване е бил свързан с интерпретация на първоначалната съдебномедицинска експертиза, която квалифицира тези множество порезни рани като леки телесни повреди“, обясни адвокатът.

Той бе категоричен, че никога една експертиза или едно заключение по наказателно дело нямат задължителен характер за съдията, който се занимава с този проблем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай