150 часа общественополезен труд за машиниста с „бомбата”

150 часа общественополезен труд за машиниста с „бомбата” | StandartNews.com

Млад мъж грабва метлата и лопатата заради фалшив сигнал за поставено взривно устройство в товарна влакова композиция. Помощник-машинистът от Петрич, който „постави бомба" в своя влак, за да си допие, се размина само с пробация. Николай М. сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда в южния град. Уволненият служител на БДЖ се призна за виновен, че на 5 декември миналата година в 23.39 часа бил в заведение до железопътната гара в село Кулата. Тъй като се бил почерпил солидно с алкохол, мъжът искал купонът да продължи, а не да се качи на влака и да пътува към Дупница. Затова от собствения си мобилен телефон звъннал на 112 и предал на оперативен дежурен полицай в Петрич невярно повикване за тревога.

Николай съобщил, че непознато лице от ромски произход минало покрай него, докато стоял до престояващия влак, и му казало: „Бегай от тука, това нещо сега ще гръмне, има бомба". Пишман машинистът получи наказание „Пробация". Трябва да прави задължителна регистрация по настоящ адрес през следващите 7 месеца. Да се среща периодично с пробационен служител за срок от 1 година. Николай М. ще положи и 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото през следващите 12 месеца. Мобилният му телефон, от който се обадил, се отнема в полза на държавата.

След фалшивия сигнал за бомба във влака на крак бяха вдигнати полиция, пожарна и Спешен център в Петрич. Проверени са всички вагони на влака, но никъде не е открито нищо притеснително. Полицаите обаче спипали автора на фалшивия сигнал. "Беше седнал да пие в заведение в селището. Решил, че е по-добре да си допие и подал сигнала, за да не ходи на работа", разкриха разследващи.

При обиска у младия мъж е намерено и малко количество канабис за лична употреба. Повдигнато му е обвинение и за държане на наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай