Знаково лице удари шамар на ПП! И каза тежки думи

Той сподели защо напуска ПП

Знаково лице удари шамар на ПП! И каза тежки думи | StandartNews.com

Знаково политическо лице обясни защо е решил да напусне партията.

Политиката трябва да носи надежда, да въвлича и ангажира хората, да е разговор за общото ни бъдеще и как да изглежда държавата ни. През последните месец;и този разговор го загубихме. Политиката днес се концентрира около разправии, пропасти, жълти заглавия. Това заяви бившият депутат от Продължаваме промяната Иван Христанов и бивш зам.-министър на земеделието в ефира на бТВ.

Той сподели защо напуска ПП: „Защото вече са разпределени силите. Това позициониране е готово. От една старан, имаме силите, срещу които се борихме, от другата – ПП и „Демократична България“. Тези лагери са обособени, този разговор е обособен. Не чувствам, че искам да съм част от този агресивен разговор. Целият политически пейзаж носи този елемент – той не носи решение.“

„Не съм огорчен или разочарован от ПП. Този модел ще се репликира в следващото НС и не виждам как ще стане сега“, каза още той.

„Нямам огорчение. Диалогът между мен и съпредседателите на ПП не е спирал. Егоистите търсят кокал, аз се оттеглих един час, след като се разпусна парламента, за да не давам поводи за спекулации за листи“, обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай